Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Κ. Παπακωνσταντίνου: "Είναι θεματοφύλακες των νόμων;"




Τα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είχαν αρκετό κόσμο σήμερα (29/9), καθώς άνθρωποι του Πανιωνίου και της Καβάλας έδωσαν το παρών προκειμένου ένας εκ των δύο να πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 και να γίνει η 14η ομάδα του πρωταθλήματος.

Οι "κυανέρυθροι" και ο Ηλίας Λιανός κατάφεραν να πείσουν τελικά την επιτροπή να ανακαλέσει την απόφαση που είχε λάβει στις 22/9 και να εξετάσει εκ νέου τον φάκελο του Πανιωνίου. Η ΕΕΑ "άναψε" το πράσινο φως για να αγωνιστεί η ομάδα της Νέας Σμύρνης στην Α1 με την Καβάλα να μένει στην Α2, καθώς σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής δεν δημιουργήθηκε ποτέ κενό στην πρώτη κατηγορία της χώρας. Ο πρόεδρος της Καβάλας, Κώστας Παπακωνσταντίνου βρέθηκε σήμερα (29/9) στα γραφεία της ΕΕΑ και μετά την απόφαση για χορήγηση πιστοποιητικού στον Πανιώνιο μίλησε στο Sport24.gr αφήνοντας αιχμές για τους "θεματοφύλακες του αθλητικού γίγνεσθαι".

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ισχυρός άντρας της Μακεδονικής ομάδας:

Για τα όσα έγιναν σήμερα στην ΕΕΑ

"Αυτό που έγινε ήταν ότι δέχτηκαν να συζητήσουν το αίτημα του Πανιώνιου. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ανάκληση προηγούμενης απόφασης. Το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι ότι αν λέμε ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο κράτος, να έχουμε νομιμότητα, διαφάνεια και να τηρούνται οι νόμοι τότε αυτά δεν δικαιολογούνται. Φυσικά αυτοί που συμμετέχουν στον αθλητισμό έχοντας μία υγιή σκέψη, στο τέλος απομακρύνονται και δεν θέλουν να συμμετέχουν, με αποτέλεσμα να μένουν οι άλλοι... Όποιοι είναι αυτοί οι άλλοι τέλος πάντων".

Για το γεγονός ότι η Καβάλα δεν πήρε την θέση του Πανιωνίου

"Το θέμα δεν ήταν ποτέ Καβάλα - Πανιώνιος ή Πανιώνιος - Καβάλα. Το θέμα ήταν τι κάνει η ανεξάρτητη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο ΕΣΑΚΕ, η ΕΟΚ και τι είδους θεματοφύλακες των νόμων είναι. Η ΕΕΑ υποτίθεται ότι είναι ο θεματοφύλακας της νομιμότητας στο αθλητικό γίγνεσθαι. Είναι; Δεν είναι και το λέω ευθέως. Δεν γίνεται να ανακαλούν μία απόφαση που έχει πάρει η ίδια η επιτροπή, που υποτίθεται ότι είναι τελεσίδικη. Με εμένα αυτό μου βγάζει υποκρισία και προσποίηση".

Για την επόμενη ημέρα στη Καβάλα

"Η Καβάλα είχε ετοιμαστεί από την αρχή για την Α2. Δεν είχαμε ετοιμαστεί για την Α1 γιατί γνωρίζουμε που είμαστε. Παρότι όλο το καλοκαίρι βλέπαμε τι γινόταν εμείς αποφασίσαμε να ρισκάρουμε και να ετοιμάσουμε μία ισχυρή ομάδα για την Α2".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου