Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Αναλογικά διόδια στον κόμβο της Μουσθένης!




Δεν μας έφταναν τα κανονικά διόδια, μας έρχονται και τα αναλογικά... Με δήλωσή του, το περασμένο Σάββατο, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι άμεσα θα εφαρμοστεί στην Εγνατία Οδό το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, το οποίο και θα αντικαταστήσει τους 6 σταθμούς διοδίων που υπάρχουν σήμερα.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι τα τέλη που καταβάλλονται από τους οδηγούς στους σταθμούς διοδίων στης Εγνατίας θα είναι ανάλογα με την απόσταση που διανύουν στον εν λόγω αυτοκινητόδρομο. Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες δεν θα είναι αναγκασμένοι να κάνουν συχνές στάσεις για πληρωμές διοδίων -ανά 50-60 χιλιόμετρα- και κυρίως δεν θα υπάρχει αντίστοιχη χρέωση για μικρότερες ή μεγαλύτερες διαδρομές.

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι η χρέωση των διοδίων θα πιστοποιείται κατά την έξοδο του εκάστοτε οχήματος από τον αυτοκινητόδρομο, κάτι που σημαίνει ότι αντίστοιχα συστήματα θα εγκατασταθούν σε κάθε έξοδο της Εγνατίας.

Ττα πρώτα αναλογικά διόδια που θα εφαρμοστούν άμεσα θα είναι στον Ιάσμο, την Μουσθένη, την Ανάληψη, τον Πολύμυλο, το Μαλακάσι και τα Τυριά.

1 σχόλιο: