Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

«Οδός Πολυδούρη» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας στο Αντιγόνη Βαλάκου (βίντεο)




To ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας παρουσιάζει το θεατρικό μονόλογο «Οδός Πολυδούρη» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη από την Τετάρτη 1 έως και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Μαρία Καραβία - Πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας


Πρόκειται για έναν μονόλογο απόλυτα γυναικείο που αναλαμβάνει να ερμηνεύσει η Ιωάννα Παππά.

Η «Οδός Πολυδούρη», το καινούριο έργο της Ρούλας Γεωργακοπούλου, μιλά για το δρόμο που «περπατούν» όλες οι γυναίκες του κόσμου και ανεβαίνει από 1 Οκτωβρίου και για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.

«Σ’ αυτόν τον πολυφωνικό μονόλογο η Μαρία Πολυδούρη θα ανακαλέσει την ηχητική μπάντα των παιδικών της χρόνων και μέσα από μια οικογενειακή γιορτή θα εμπλέξει στην υπόθεσή της τον μισογύνη Ροϊδη, τον ανοιχτόμυαλο Παλαμά, τον σκεπτικιστή Καρκαβίτσα και τον παραδοξολόγο Καμπούρογλου, οι οποίοι παρίστανται στη σκηνή ex absentia», σημειώνει η συγγραφέας, Ρούλα Γεωργακοπούλου.

Η παράσταση ανεβάζει στη σκηνή την ποιήτρια λίγο πριν πεθάνει. Με ψυχοπομπό ένα αντιφυματικό ραδιοφωνικό μήνυμα της εποχής να της μετράει τις ώρες, η Μαρία Πολυδούρη ξηλώνει το φόρεμά της μέχρι να μείνει γυμνή και ταυτόχρονα μονολογεί, εσωστρέφεται, εξωστρέφεται, χορεύει φοξ τροτ, τραγουδάει Αττίκ και απευθύνεται με κοριτσίστικο θυμό σε όσους έχουν φτιάξει το «μύθο» της, συχνά χωρίς τη συγκατάθεσή της.

«Δεν πρόκειται για μια προσωπογραφία της», εξηγεί ο Θοδωρής Γκόνης,. «Πρόκειται για το δρόμο που άνοιξε η Μαρία Πολυδούρη, την οδό που κατοικείται απ’ όλες τις γυναίκες του κόσμου, από την Κλεαρέτη Δίπλα- Μαλάμου έως τη Sylvia Plath. Απ’ όλες τις ποιήτριες του κόσμου. Έχοντας αυτό σαν οδηγό, σαν GPS- κι έναν μονόλογο Λερναία Ύδρα-, βρεθήκαμε ηθελημένα πολύ μακριά της, για να καταλάβουμε τελικά πως η απόσταση είναι που σε φέρνει κοντά σε ένα τέτοιο πρόσωπο. Η απόσταση σου επιτρέπει τη συνάντηση».

Θοδωρής Γκόνης Καλλιτεχνικός - Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας


Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης υπογράφει η Ελένη Στρούλια, τη μουσική ο Αλέξανδρος Γκόνης, τη χορογραφία η Χριστίνα Σουγιουλτζή και τους φωτισμούς ο Τάσος Παλαιορούτας, βοηθός σκηνοθέτη η Ζωή Δρακοπούλου.

Ιωάννα Παππά - Ηθοποιός



Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, ώρα 21.15
Παρασκευή 3 έως Κυριακή 5 Οκτωβρίου, ώρα 18.30 - 21.15

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ, παιδικό/φοιτητικό/ανέργων/ΑΜΕΑ 10 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων από την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου καθημερινά 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. Ταμείου 2510 620 566).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.


Νίκος Χατζηγιοβανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου