Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου του φιλοζωικού σωματείου "Αίσωπος" για την συνάντηση με την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα




Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εκπροσώπων των φιλοζωικών σωματείων με την αντιδήμαρχο κα. Κορίνα Πρασσά και την δήμαρχο Καβάλας κα. Δήμητρα Τσανάκα όπου τέθηκαν, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής.

1. Ανατέθηκαν καθήκοντα στα φιλοζωικά σωματεία να μεριμνούν και να διαχειρίζονται τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου Καβάλας σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια και υγεία των πολιτών και την ευζωία των αδέσποτων ζώων.

2. Παρασχέθηκε η άδεια πάσης φύσεως ελέγχου του κυνοκομείου Καβάλας στα φιλοζωικά σωματεία.

3. Αποφασίστηκε η έναρξη προγράμματος υιοθεσιών από τα φιλοζωικά σωματεία με στόχο την υιοθεσία ζώων του κυνοκομείου Καβάλας.

4. Συστάθηκε η πενταμελής επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων με πρόεδρο την κα. Κορίνα Πρασσά, κτηνίατρο την κα. Ευαγγελία Κοντοστόλη, εκπαιδευτή τον κ. Δημήτρη Μίσσιο και εκπροσώπους των φιλοζωικών σωματείων, τον κ. Γεώργιο Ρουσόπουλο και τον κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, η οποία θα ελέγχει μεταξύ άλλων τις περισυλλογές και τις επανεντάξεις των αδέσποτων ζώων.

5. Αποφασίστηκε η άμεση ηλεκτρονική σήμανση και ο εμβολιασμός όλων των αδέσποτων σκύλων του Δήμου Καβάλας, πράγμα που θεωρείται άμεση ανάγκη για τη διασφάλιση της υγείας τόσο των ζώων όσο και των πολιτών.

6. Δρομολογήθηκε η δημιουργία τηλεφωνικού αριθμού έκτακτης ανάγκης ώστε να ενημερώνεται ο Δήμος Καβάλας όταν συμβαίνουν τραυματισμοί αδέσποτων ζώων συνέπεια τροχαίων ατυχημάτων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αισώπου είναι ενθουσιασμένο με τις παραπάνω αποφάσεις που προτάθηκαν από την αντιδήμαρχο κα. Κορίνα Πρασσά και υιοθετήθηκαν αμέσως από την δήμαρχο Καβάλας κα. Δήμητρα Τσανάκα, οι οποίες εκτός από διάθεση να βρεθεί από κοινού λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα, επέδειξαν πρωτοφανή ανθρωπιά και ενδιαφέρον παρά τα δεκάδες υβριστικά σχόλια τρίτων, τα οποία αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά την διάρκεια διαφωνίας με τα φιλοζωικά σωματεία όσον αφορά περισυλλογές ζώων.

Ο Αίσωπος ουδέποτε συντάχτηκε ή θα συνταχτεί με υβριστικές τοποθετήσεις που μόνο αποτέλεσμα έχουν την απαξίωση των θεσμών και την δημιουργία κλίματος πόλωσης με τελικό αποδέκτη τα αδεσποτάκια που τόσο αγαπάμε.

Χαιρετίζουμε τις παραπάνω πρωτοπόρες αποφάσεις οι οποίες μας φέρνουν πιο κοντά από ποτέ σε μια ουσιαστική προσέγγιση του προβλήματος και μια πιθανή λύση δεν είναι πια ουτοπία.

Ευχαριστούμε προσωπικά την αντιδήμαρχο κα. Κορίνα Πρασσά και την δήμαρχο Καβάλας κα. Δήμητρα Τσανάκα για το ενδιαφέρον που δείξανε και υποσχόμαστε ότι θα αγωνιστούμε με όλη μας την δύναμη ώστε η παραπάνω συνεργασία να αποτελέσει ευκαιρία για μια ουσιαστική ανακούφιση των τετράποδων φίλων μας και των συμπολιτών μας.

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Γεώργιος Ρουσόπουλος Αλχαζίδου Αθηνά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου