Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Καβάλα-Απόλλων Αρναίας 1-0 - Ένα γκολ ήταν αρκετό...




Χωρίς να εντυπωσιάσει με την εμφάνισή της και με αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξή της η Καβάλα επικράτησε με 1-0 επί του Απόλλωνα Αρναίας για την πρώτη φάση του κυπέλλου της Football League 2, με τον Σάκη Κανούλα να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Η Καβάλα μπορεί να είχε την κατοχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ωστόσο ήταν αρκετά φλύαρη και, με εξαίρεση το τελευταίο τέταρτο -οπότε και οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά για να ισοφαρίσουν και έδωσαν χώρους στους παίκτες του Γιάννη Ισπυρλίδη-, δεν κατάφερε να απειλήσει παρά σε λίγες περιπτώσεις τα αντίπαλα καρέ.

Μέτρια η εμφάνιση της Καβαλας στο πρώτο ημίχρονο, καθώς μπορεί να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο εγκλωβίστηκε από την αμυντική λειτουργία του Απόλλωνα Αρναίας, με συνέπεια να απειλήσει ελάχιστες φορές την εστία του αντίπαλου τερματοφύλακα Καραβελίδη. Στο 13' ο Διαμαντίδης έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Βιτλής έπιασε μια κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 34'ο Βιτλής σέντραρε από τα αριστερά, με την μπάλα να περνάει από τους αμυνόμενους, αλλά με τον Κανούλα να πλασάρει άουτ μπροστά σε κενή εστία. Ένα λεπτό νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο Πιπινίκας πλάσαρε άουτ μετά από σέντρα του Μπουλγκουρίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με την Καβάλα να συνεχίζει να διατηρεί την υπεροχή του αγώνα αλλά να αντιμετωπίζει προβλήματα στην ανάπτυξη της και να αδυνατεί να απειλήσει με αξιώσεις τα αντίπαλα καρέ. Το γκολ που πέτυχε η Καβάλα στο 55' (με τον Κανούλα να παίρνει την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα του Διαμαντίδη από τα δεξιά, και με απευθείας κοντινό πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα -παρά την προσπάθεια του Καραβελίδη, ο οποίος απέκρουσε ασταθώς την μπάλα) μπορεί να έπεισε προς στιγμήν κάποιους ότι η αντίπαλα ομάδα θα πιέσει για την ισοφάριση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Μόλις στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα οι λιγοστοί φίλαθλοι που έδωσαν το παρόν στις εξέδρες του "Ανθή Καραγιάννη" είχαν την ευκαιρία να δουν τις 2 ομάδες να πιέζουν για ένα γκολ. Στο 77', μετά απο πάσα του Παπαδόπουλου, ο Διαμαντίδης μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και σούταρα δυνατά αλλά απέκρουσε ο Καραβελίδης, ενώ 2 λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Τσιντογιάννης έστειλε, με κοντινή κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα της Καβάλας ΑΘανασίου. Στο 80', μετά από κόρνερ του Παρμαξίδη, ο Κανούλας σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, ενώ στο 86' ο Μπαντάνης έχασε την μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει το ματς όταν, μετά από παράλληλη σέντρα του Κυγάη από αριστερά βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 90' ο Ταουσιάνης (που είχε μπει σαν αλλαγή) καρδιοχτύπησε τους φιλάθλους της Καβάλας όταν έπιασε ένα δυνατό μονοκόμματο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αθανασίου, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ που επεχείρησε, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παρμαξίδης έξω από την μικρή περιοχή.

Καβάλα (Γιάννης Ισπυρλίδης): Αθανασίου, Μπαντάνης, Σταματόπουλος, Μπάτζιος, Ιορδανίδης, Γαβριηλίδης, Διαμαντίδης, Αμβρόσιος Παπαδόπουλος, Βιτλής (62' Κυγάης), Μπρατσιάνι (75' Παρμαξίδης), Κανούλας

Απόλλων Αρναίας (Χρήστος Νεοφώτιστος): Καραβελίδης, Μαυριδόγλου, Μανικάλι, Σαλέπης, Τζιότζος, Τσιντογιάννης, Μπουλγκουρίδης (73' Ταουσιάνης), Κουκουλέκης (89' Γρηγόρης Παπαδόπουλος), Πιπινίκας (62' Γεωργούλας), Γεωργίου, Δημογκίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου