Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Επίκαιρη Ερώτηση Γ. Καλαντζή για τον παράνομο αποκλεισμό της Ε.Κ.Καβάλας από την Α1 κατηγορία καλαθοσφαίρισης




Για κατάφωρη παραβίαση του νόμου από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και για εξόφθαλμα προνομιακή μεταχείριση της ΚΑΕ Πανιώνιος κόντρα σε κάθε αρχή δικαίου και ηθικής, κάνει λόγο ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Καβάλας Γιώργος Καλαντζής, σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, την οποία κοινοποίησε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας να μάθει τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί άμεσα ο υπουργός ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο θέμα του αποκλεισμού της Ε.Κ.Καβάλας από τη συμμετοχή της στην Α1 κατηγορία Καλαθοσφαίρισης.

Ο κ. Καλαντζής, ο οποίος παραβρέθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που κατέληξε στην απαράδεκτη και παράνομη απόφαση χορήγησης στην ΚΑΕ Πανιώνιος πιστοποιητικού συμμετοχής στην Α1 κατηγορία μπάσκετ, ανακαλώντας προηγούμενη αντίθετη απόφαση της, επισημαίνει ότι σύμφωνα με το νόμο (2725/1999) οι ΚΑΕ που δικαιούνται συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας υποχρεούνται 45 ημέρες πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου να καταθέσουν τα απαιτούμενα από το νόμο δικαιολογητικά, προκειμένου να τους χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής. Στη συνέχεια, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υποχρεούται το αργότερο εντός 15 ημερών να εκδώσει το σχετικό πιστοποιητικό περί τήρησης από τις ΚΑΕ των σχετικών υποχρεώσεων που προβλέπονται από το νόμο. Συνεπώς, σύμφωνα με το νόμο, ένα μήνα πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης των πιστοποιητικών συμμετοχής.

Όμως, κατά τη φετινή χρονιά, στην περίπτωση του Πανιωνίου ξεπεράστηκε κάθε όριο ανοχής από την Επιτροπή, δόθηκαν πολλές παρατάσεις, με καταληκτική ημερομηνία την 22α Σεπτεμβρίου, κατά την οποία η ΚΑΕ Πανιώνιος δεν κατέθεσε φάκελο και η ΕΕΑ δεν της εξέδωσε πιστοποιητικό, όπως ο νόμος προβλέπει. Μάλιστα η ΕΕΑ κοινοποίησε την απόφασή της περί μη έκδοσης πιστοποιητικού στην ΕΟΚ και στον ΕΣΑΚΕ, ο οποίος όφειλε να εφαρμόσει το νόμο και να καλέσει την πρώτη επιλαχούσα ομάδα της Α2 κατηγορίας, που είναι η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, να καταθέσει σχετικό φάκελο συμμετοχής στην Α1. Παράλληλα, στις 24/9/2014 η ΕΟΚ με έγγραφό της απαντά στη διοργανώτρια Αρχή (ΕΣΑΚΕ) ότι πρέπει να κληθεί η Ε.Κ.Καβάλας για να καταθέσει φάκελο συμμετοχής στην Α1.

Παρόλα αυτά, ο ΕΣΑΚΕ δεν κάλεσε ποτέ την Ε.Κ.Καβάλας, μη τηρώντας τα προβλεπόμενα από το νόμο, και στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, χωρίς καμία νομιμοποίηση και χωρίς καμία πρόβλεψη για δικαίωμα επανεξέτασης, συζητήθηκε εκ νέου το ζήτημα συμμετοχής του Πανιωνίου στην Α1 κατηγορία. Τελικώς, η Επιτροπή ανακάλεσε (για πρώτη φορά στα χρονικά!) την από 22 Σεπτεμβρίου απόφασή της, δέχθηκε να επανεξετάσει τον φάκελο της ΚΑΕ Πανιώνιος και του χορήγησε πιστοποιητικό μόλις 12 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, παρόλο που ρητά ο νόμος προβλέπει την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένα μήνα πριν. Ο Γ. Καλαντζής καταλήγει, στην Επίκαιρη Ερώτησή του, λέγοντας ότι «στην προκειμένη περίπτωση δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία, η Ε.Κ.Καβάλας παρανόμως αποκλείστηκε από τη συμμετοχή της στην Α1 κατηγορία του μπάσκετ και πρέπει να επιληφθεί η Πολιτεία για να διασφαλιστεί η τήρηση της νομιμότητας».

«Η τήρηση του νόμου δεν επιδέχεται αστερίσκων και προνομιακών εξαιρέσεων. Όταν και όπου συμβαίνει αυτό, συνιστά ξεκάθαρη παρανομία. Και ανοχή απέναντι στην παρανομία, ιδιαίτερα σήμερα, δεν μπορεί να είναι ανεκτή από κανέναν», δήλωσε σχετικά ο Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Υ.Γ.: Τα παραπάνω δεν αφορούν την Ιστορία της μεγάλης ομάδας του Πανιωνίου, αλλά τα πρόσωπα που έχουν φέρει στη σημερινή κατάντια του τον ελληνικό αθλητισμό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου