Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Δεύτερη στον κόσμο, στην κατηγορία κοριτσιών -16 ετών, η Σταυρούλα Τσολακίδου - Τιμητική εκδήλωση για το Καβαλιώτικο σκάκι από τον δήμο Καβάλας




Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία σημείωσε, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού νέων που ολοκληρώθηκε την Δευτέρα στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, το καβαλιώτικο σκάκι καθώς η Σταυρούλα Τσολακίδου κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση στην κατηγορία κοριτσιών -16 ετών, χάνοντας την πρωτιά στον τελευταίο γύρο από την Σλοβένα Λάουρα Ουνούκ (με διαφορά μόλις 0,5 πόντους).

Η Τσολακίδου (για την οποία πολλοί σχολιαστές αγώνων σκάκι έχουν ήδη αρχίσει να γράφουν τα καλύτερα και να προεξοφλούν ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο μέλλον) κατάφερε να κερδίσει τις 6 από τις 11 αντιπάλους της (την Χάνα Κιρκγιέμπο από την Νορβηγία, την Γκάϊα Παολίγιο από την Ιταλία, την Αλίνα Εγκόροβα από την Ρωσία, την Κατσιαρίνα Μπέϊνενσον από την Λευκορωσία, την Σεσίλ Ωσερνό από την Γαλλία και την Μπαχόρα Αμπντουσατόροβα από το Ουζμπεκιστάν), ενώ αναδείχτηκε ισόπαλη με τις υπόλοιπες 5 (την Μαρτίνα Φούσκοβα από την Τσεχία, την Λανλίν Ζανγκ από την Κίνα, την Ουνούκ, την Ντορσά Ντερακσάνι από το Ιράν και την Βερόνικα Γκαζίκοβα από την Σλοβακίας).

Δήλωση της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα για την Σταυρούλα Τσολακίδου

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα συγχαίρει θερμά την Καβαλιώτισσα σκακίστρια  Σταυρούλα Τσολακίδου για τη νέα μεγάλη νίκη που πέτυχε στο Ατομικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι, στην κατηγορία των κοριτσιών κάτω των 16 ετών, που ολοκληρώθηκε στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

«Η νεαρή αθλήτρια», σημειώνει η δήμαρχος στις δηλώσεις της, «κατακτώντας τη δεύτερη παγκόσμια διάκριση μας γεμίζει όλους με αισθήματα ανείπωτης χαρά και συγκίνησης. Όλοι οι Καβαλιώτες είμαστε σήμερα περήφανοι που ένα ακόμα δικό μας παιδί, η 13χρονη Σταυρούλα, διακρίθηκε και απέδειξε πως οι αγώνες και οι προσπάθειες πάντα αποδίδουν αρκεί να έχουμε πίστη στον εαυτό μας. 
Ο Δήμος Καβάλας και γω προσωπικά θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό της Σταυρούλας Τσολακίδου και θα τη στηρίζουμε έμπρακτα με κάθε δυνατό τρόπο. Την ευχαριστούμε για τη μεγάλη χαρά που μας πρόσφερε, την ευχαριστούμε που μας έκανε να νιώσουμε περήφανοι, αλλά την ευχαριστούμε και για την ευκαιρία που για μια ακόμη φορά έδωσε στην πόλη μας να προβληθεί διεθνώς και να καθιερωθεί στη συνείδηση όλων για τη μεγάλη παράδοση στο σκάκι. 
Το προσεχές Σάββατο στην πλατεία Ελευθερίας, στη μεγάλη τιμητική εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Καβάλας και ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας θα έχουμε την ευκαιρία να χειροκροτήσουμε όλους τους αθλητές μας και να τους πούμε από κοντά ένα μεγάλο ευχαριστώ». 

Τιμητική εκδήλωση από τον δήμο Καβάλας για τους 3 κορυφαίους σκακιστές της Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες και τον κόπο των τριών κορυφαίων σκακιστών της πόλης μας της Άννας - Μαρίας Μπότσαρη (Woman Grand Maître), του Αντώνη Παυλίδη (Grand Maître) και της Σταυρούλας Τσολακίδου (Interational Maître) που καταξιώθηκαν και αναγνωρίστηκαν διεθνώς, προβάλλοντας παγκοσμίως την πόλη μας, αποφάσισε να τους τιμήσει στη διάρκεια μιας μεγάλης ανοιχτής εκδήλωσης που θα περιλαμβάνει σκακιστικούς αγώνες επίδειξης που θα διεξαχθούν με την στήριξη του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας και θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10.30 στην πλατεία Ελευθερίας.

Με πληροφορίες από kavala-sports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου