Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Το βράδυ η οριστική απόφαση για τον φάκελο του Πανιωνίου για την Α1 Εθνική Κατηγορία - Κ. Παπακωνσταντίνου: "Ακόμα και η επανεξέταση είναι παράνομη"




Εδώ και λίγες ώρες έχει δημοσιοποιηθεί από αθηναϊκές ιστοσελίδες μια είδηση που κάνει λόγο για την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να δώσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας στον Πανιώνιο, ανατρέποντας έτσι την αρχική της απόφαση περί μη αδειοδότησης της ομάδας της Νέας Σμύρνης και μη επιτρέποντας, με αυτό τον τρόπο, την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να τον αντικαταστήσει και να δώσει αυτή το παρόν στην Α1 Εθνική κατηγορία.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Πανιώνιος Ηλίας Λιανός ήταν «παρών» στα γραφεία της ΕΕΑ δηλώνοντας πως έχει την εγγυητική των 100.000 ευρώ και έναν πλήρη φάκελο, ο οποίος θα έπρεπε ωστόσο να έχει κατατεθεί μαζί με την εγγυητική την περασμένη εβδομάδα οπότε και έληγε η προθεσμία.

Οι άνθρωποι της ΕΕΑ άκουσαν τον κ.Λιανό και αποφάσισαν να εξετάσουν τον φάκελο, και με οριακή πλειοψηφία 4-3 τον ενέκριναν και «κράτησαν» τον Πανιώνιο στην Α1.

Κ. Παπακωνσταντίνου: Ακόμα και η επανεξέταση είναι παράνομη

Σε δηλώσεις του, ωστόσο, στο fonikavalas.blogspot.gr ο πρόεδρος της ΚΑΕ Καβάλα Κώστας Παπακωνσταντίνου διέψευσε ότι έχει εκδώσει απόφαση η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τονίζοντας ότι "η ΕΕΑ απλά δέχτηκε να επανεξετάσει τον φάκελο του Πανιωνίου - μια απόφαση η οποία και αυτή, με την σειρά της, είναι εντελώς παράνομη, μιας και είναι εκπρόθεσμη. Η οριστική απόφαση θα εκδοθεί το βράδυ, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η ΚΑΕ Καβάλα θα προχωρήσει και αυτή στις ενέργειες που προβλέπονται από τον νόμο προκειμένου να δικαιωθεί."

Πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι οι «Αργοναύτες» θα αντιδράσουν, καθώς θεωρούν ότι αυτή η απόφαση δεν πάρθηκε σε νόμιμα πλαίσια. Αντιδράσεις αναμένονται και στην Α2 και συγκεκριμένα από τον Ιωνικό Νικαίας που θα ανέβαινε από την Β' Εθνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου