Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Άνευ ουσίας η χθεσινή συνάντηση των προέδρων των Δημ. Διαμερισμάτων των Τεναγών με τα στελέχη της Κοινοπραξίας ΤΑΡ




Νέα συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Κοινότητα του Ζυγού με πρωτοβουλία του προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Ζυγού Λεωνίδα Βουδούρη με τα στελέχη της Κοινοπραξίας ΤΑΡ για το θέμα της διέλευσης του αγωγού από τα Τενάγη.

Το διαφορετικό στοιχείο αυτής της συνάντησης ήταν ότι δεν προσκλήθηκε κανείς άλλος, παρά μόνον οι πρόεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων, από τα οποία σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα διέλθει ο αγωγός. Αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες του fonikavalas.blogspot.gr και της εφημερίδας Νέα Εγνατία, επρόκειτο να διοργανωθεί ενημερωτική σύσκεψη στις Κρηνίδες , όμως ο πρόεδρος του Δ.Δ. Όμηρος Κυριακίδης διεμήνυσε στα στελέχη της εταιρίας ότι δεν έχει νόημα να γίνει η συνάντηση, αφού οι θέσεις των δύο πλευρών είναι γνωστές και ήδη εκφρασμένες και δεν συγκλίνουν πουθενά.

Έτσι, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Κοινότητα του Ζυγού, με παρόντες όλους τους μηχανικούς από το επιτελείο της Κοινοπραξίας που την προηγούμενη εβδομάδα ενημέρωσαν την τοπική κοινωνία του Ζυγού και τους : κ.κ. Κώστα Πριονίδη, πρόεδρο του Κρυονερίου, Όμηρο Κυριακίδη , πρόεδρο των Κρηνίδων, Μπατζάνη Κώστα , πρόεδρο των Φιλίππων και τον οικοδεσπότη της συνάντησης, Λεωνίδα Βουδούρη, πρόεδρο του Ζυγού. Η συνάντηση δεν προσέφερε καμία πρόοδο στο δημόσιο διάλογο, οι πρόεδροι των ΔΔ κατέστησαν γνωστό ότι υιοθετούν το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, περί μη διέλευσης του αγωγού από καλλιεργήσιμη γη, ενώ επανέφεραν με τις ερωτήσεις τους την εναλλακτική όδευση ΤΕΕ- ΓΕΩΤΕΕ για την διέλευση του αγωγού από το Σύμβολο όρος, με τους μελετητές να επιμένουν ότι η εν λόγω όδευση είναι μη υλοποιήσιμη, προβάλλοντας, κυρίως, το επιχείρημα της απότομης κλίσης του βουνού.

Οι αγρότες περιμένουν πλέον τη σημερινή συνάντηση με τα στελέχη της Κοινοπραξίας στο γραφείο του αντιπροέδρου της Βουλής, Γιώργου Καλαντζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου