Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Συνεχής έκκληση για είδη πρώτης ανάγκης για την πυρόπληκτη οικογένεια του Προφήτη Ηλία - Υποψίες για εμπρησμό;




Με συνεχείς αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούν γείτονες, φίλοι αλλά και απλοί συμπολίτες να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης για την τριμελή οικογένεια -μητέρα, κόρη 16 και γιος 17 ετών- η οποία έχασε το σπίτι της το βράδυ της Πέμπτης εξαιτίας πυρκαγιάς, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Τα βασικότερα είδη που ζητούνται είναι είδη προικός, ρουχισμός και ηλεκτρικές συσκευές, με ορισμένους εθελοντές να ζητούν ενημέρωση ακόμα και από το blog μας για την όλη διαδικασία. Προς το παρόν η συγκέντρωση αγαθών γίνεται στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, από τις 8 ως τις 10 το πρωί και από τις 4 ως τις 6 το απόγευμα.

Ήδη, πάντως, η πυρόπληκτη οικογένεια -η οποία προς το παρόν φιλοξενείται από την εκκλησία- ετοιμάζεται να εγκατασταθεί τις επόμενες ημέρες σε ένα άλλο διαμέρισμα μέσα στην Καβάλα, ενώ και η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα -η οποία έχει δεχτεί, τις τελευταίες ημέρες, μεγάλο αριθμό τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων από συμπολίτες οι οποίοι ζητούν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο την πυρόπληκτη οικογένεια- έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες για να διαπιστώσει σε ποιους έχουν παραχωρηθεί τα σπίτια της κεντρικής υπηρεσίας πρόνοιας και, εφόσον κάποιο από αυτά δεν κατοικείται, να παραχωρηθεί στην άτυχη οικογένεια.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, πληθαίνουν οι πληροφορίες που ανατρέπουν το σκηνικό όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, καθώς ενώ μέχρι αυτή την στιγμή είχε γίνει γνωστό ότι η φωτιά ξεκίνησε από μια ξυλόσομπα τώρα φαίνεται να "κερδίζει έδαφος" το ενδεχόμενο του εμπρησμού! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μέσα στο σπίτι δεν υπήρχε κάποια ξυλόσομπα ενώ η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από το υπόγειο, έναν χώρο στον οποίο δεν υπήρχε κάποια εύφλεκτη ύλη! Ήδη, μάλιστα, η πυρόπληκτη οικογένεια -η οποία δείχνει να διατηρεί υποψίες όσον αφορά το ποιοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον εμπρησμό- ετοιμάζεται, τις αμέσως επόμενες ημέρες, να υποβάλλει την σχετική καταγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου