Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Συμβολικός αποκλεισμός του λιμανιού της Καβάλας από την Θασιακή Ένωση Καβάλας, το Σάββατο στις 8 το πρωί
Σε απόγνωση παραμένουν οι κάτοικοι της Θάσου αλλά και οι Καβαλιώτες που χρησιμοποιούν τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών γραμμών Καβάλας-Πρίνου, καθώς μέχρι και αυτή την ώρα ουδείς είναι σε θέση να πληροφορήσει επαρκώς για τις ώρες εκτέλεσης δρομολογίων. Τα στοιχεία που αναρτώνται στο Internet είναι συγκεχυμένα, ενώ και το λιμεναρχείο Καβάλας παραπέμπει τους ενδιαφερόμενους στις ναυτιλιακές εταιρείες -με το αιτιολογικό ότι τα δρομολόγια αλλάζουν κυριολεκτικά από μέρα σε μέρα. Και όλα αυτά την ώρα που το "Στέλιος Φιλιάγκος" δεν εκτελεί δρομολόγια λόγω του αιτήματος ακινησίας που έχει καταθέσει ως τις 9 Νοεμβρίου.

Με βάση αυτά τα δεδομένα (και με το σύνθημα "ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΒΑΛΑ-ΠΡΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ") η Θασιακή Ένωση Καβάλας καλεί τα μέλη, τους φίλους και όλους τους συμπολίτες της Καβάλας και της Θάσου να συμμετάσχουν στο συμβολικό αποκλεισμό της προβλήτας των φέρυ μπόουτ του λιμανιού της Καβάλας που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στις 8 το πρωί. Ο αποκλεισμός αναμένεται να διαρκέσει περίπου μισή ώρα.

Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

Tο Δ.Σ. της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, μετά την απόφαση του ΣΑΣ στις 22.10.2014 για την πραγματοποίηση δύο (2) δρομολογίων καθημερινά κατά τους χειμερινούς μήνες (Νοέμβριο-Μάρτιο) στην πορθμειακή γραμμή «Καβάλα – Πρίνος», επιθυμεί να εκφράσει την οργή του για τα εξής:
  1. Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με την τελευταία γνωμοδότησή του αυτοακυρώνεται, αναιρώντας προηγούμενη απόφασή του, η οποία προέβλεπε τρία (3) δρομολόγια σε καθημερινή βάση στην ίδια γραμμή, υποκύπτοντας σε αίτημα των ναυτιλιακών εταιριών. Η απόφαση αυτή αποκαλύπτει ξεκάθαρα ότι το ΣΑΣ εναρμονίζεται με τα συμφέροντα των ναυτιλιακών εταιριών, παραβαίνοντας το ρόλο του που είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού της Θάσου και της πόλης της Καβάλας.
  2. Με την απόφασή του αυτή το ΣΑΣ νεκρώνει τη γραμμή Πρίνου - Καβάλας και υποβαθμίζει τη ζωή των κατοίκων ολόκληρης της Θάσου, οι οποίοι υποχρεώνονται να διασχίσουν το μεγαλύτερο μέρος του νομού προκειμένου να έρθουν στην πρωτεύουσα Καβάλα, όπου βρίσκονται όλες οι διοικητικές υπηρεσίες και το Γενικό Νοσοκομείο.
  3. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει. Οι συμπολίτες μας χρειάζεται να γνωρίζουν την αλήθεια. Πριν από ένα μήνα περίπου το ΣΑΣ, κάτω από την πίεση της Θασιακής Ένωσης και άλλων φορέων της πόλης που ζητούσαν την πραγματοποίηση τεσσάρων (4) δρομολογίων καθημερινά για τους χειμερινούς μήνες, αποφάσισε την πραγματοποίηση τριών (3) δρομολογίων. Η Θ.Ε.Κ. τότε δημόσια τοποθετήθηκε υποστηρίζοντας ότι η απόφαση αυτή δεν αναβαθμίζει την πορθμειακή γραμμή που συνδέει τη Θάσο με την πρωτεύουσα του νομού Καβάλας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και τώρα έρχονται οι ίδιοι άνθρωποι, που υποτίθεται ότι αποφασίζουν με κύριο κριτήριο την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, να ανατρέψουν τον ίδιο τους τον εαυτό με την απόφασή τους να μειωθούν τα τρία (3) δρομολόγια σε δύο (2) ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των εταιριών.
  4. Η Θασιακή Ένωση Καβάλας είναι αναγκασμένη να επισημάνει για μια ακόμη φορά την ολιγωρία της πολιτικής ηγεσίας του νομού μας, όσον αφορά την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος που ταλανίζει τους κατοίκους της Θάσου και της Καβάλας. Έχει γίνει σαφές ότι με δηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς στα Μέσα Ενημέρωσης το πρόβλημα δε λύνεται. Απαιτείται άμεση παρέμβαση των εκλεγμένων εκπροσώπων του τόπου μας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας για την οριστική επίλυσή του με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων της Θάσου και της Καβάλας.

  5. Η Θασιακή Ένωση Καβάλας υπόσχεται στα μέλη, τους φίλους και όλους τους φορείς της Καβάλας και της Θάσου ότι θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι να ξαναγίνει η πορθμειακή γραμμή «Πρίνος-Καβάλα» η συντομότερη οδός που θα ενώνει τη Θάσο με την Καβάλα, την πρωτεύουσα του νομού.
   Το Διοικητικό Συμβούλιο θέλοντας να εκφράσει την οργή και αγανάκτησή του  για την πλήρη υποβάθμιση της πορθμειακής γραμμής Καβάλας - Πρίνου αποφάσισε να πραγματοποιήσει συμβολικό αποκλεισμό της προβλήτας των φέρυ μπόουτ στο λιμάνι της Καβάλας το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 στις οκτώ (8) το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου