Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Οικονομική Επιτροπή δήμου Καβάλας για Μεντρεσέ και βελτιώσεις παράπλευρου δρόμου Λυδίας-Κρηνίδων




Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας με δύο έκτακτα θέματα και πέντε τακτικά.
Τα δύο έκτακτα αφορούσαν :
Την 18η αναμόρφωση προυπολογισμού του Δήμου Καβάλας οικονομικου έτους 2014 και ψήφιση πίστωσης. Το θέμα πέρασε ομόφωνα . Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Επιτροπής κ Τουλκίδης, στάθηκε σε δύο σημεία σχετικά με την αναμόρφωση του προυπολογισμού. Τα ποσά που δόθηκαν για το γυμναστήριο του κολυμβητηρίου και δύο διαδρόμους καθώς και την χλωρίωση του , όπως επίσης σε τρία έργα ΣΑΤΑ και δύο προνοιακά
Το δεύτερο θέμα αφορούσε την δωρεά ακινήτου επι της οδού Ομονοίας 140 το οποίο ο ιδιοκτήτης του Ιωάννης Γιαμουριάδης , που του ανήκει το 50% το κάνει  δωρεά. Το παραχωρηθέν οίκημα θα γίνει δρόμος, αλλά πρώτα πρέπει να βρεθεί ο συνδικαιούχος που παραμένει άγνωστος για πολύ καιρό. Και το θέμα αυτό ψηφίστηκε ομόφωνα.

Τα πέντε θέματα της ημερήσιας διάταξης ψηφίστηκαν επίσης ομόφωνα απο την Οικονομική Επιτροπή.
Συζητήθηκε η έγκριση σύνταξης τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού Γ τριμήνου 2014.
Ο κ Τουλκίδης δήλωσε ευχαριστημένος απο τα έσοδα των προηγούμενων ετών, όμως υπάρχουν ακόμα να εισπραχθούν πολλά χρήματα απο οφειλές ενοικίων και απο ληξιπρόθεσμα χρέη των δημοτών. Ευελπιστεί δεν στην ευνοϊκή ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών που άρχισε απο τον Δήμο, πως τα έσοδα θα αυξηθούν στο ταμείο του. 

Η έγκριση προτάσεων ανάληψης υποχρέωσης και ψήφιση πίστωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2014.
Αφορά δεν διάφορα μηχανήματα κήπων, ανταλακτικά της υπηρεσίας πρασίνου, εξαρτήματα, αποζημίωση υπαλλήλου, τακτικά επιδόματα κλπ.

Το τρίτο θέμα αφορούσε τον Μεντρεσέ. Ορισμός μελών διενέργειας υπηρεσιών
Σ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπάρξουν σύμβουλοι και αρχαιολόγος μέσω του ΕΣΠΑ. Θα δηλώσουν όσοι επιθυμούν να προσληφθούν ως σύμβουλοι για να επιβλέπουν το έργο, όπως ορίζει το ΚΑΣ και θα ακολουθήσει επιλογή .

Το τέταρτο θέμα ήταν η κατάρτιση και έγκριση όρων εκμίσθωσης του Νο 3 δημοτικού καταστήματος στο ισόγειο της Δημοτικής Αγοράς.
Ειναι ένα ακίνητο που ανανεώνεται η προκήρυξή του για τρίτη φορά. Συγκεκριμένα είναι κατάστημα πώλησης χρωμάτων και  δεν δικαιούται να πάρει άλλη  παράταση. Επομένως θα πρέπει να γίνει δημοπρασία .

Και τέλος συζητήθηκε η έγκριση εκτέλεσης με απευθείας ανάθεση του έργου “Βελτιώσεις παράπλευρου δρόμου Λυδίας-Κρηνίδων.
Πρόκειται για έναν δρόμο που θα πρέπει να γίνει ασφαλτόστρωση, ισοπεδοτική και συγκολιτική σε ένας ασφαλτοτάπητα μηκους 2 περίπου χιλιομέτρων. Μπορεί ο δρόμος να είναι ασφαλτοστρωμένος, όμως χρειάζεται οπωσδήποτε βελτιώσεις. Ο προυπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 12.579 χιλιάδες ευρώ και θα υπάρξει απ ευθείας ανάθεση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου